Nordiska Drömhus

EN INTERVJU MED HENKA, VD PÅ NORDISKA DRÖMHUS


“Jag var 6 år när jag hjälpte farsan på ett bygge för första gången, och 13 när jag byggde mitt första hus. Genom åren har jag jobbat som bilmekaniker, skogshuggare, brevbärare och trädgårgsmästare. Jag har kört lastbil och jobbat på fabrik. Min första egna firma startade jag när jag kom till Sverige 1984. Henkas fastighetstjänst. Det var ett extraknäck, och jobbet bestod i att borra titthål i dörrar.

Jag var 20 när jag kom till Viking Lines terminal på Stadsgården i Stockholm. Jag hade bara en resväska och en cykel med mig, och jag skulle till min syster i Vällingby. Jag kunde inte ett ord svenska, men jag satte mig på min cykel och längs vägen stannade jag med jämna mellanrum och sa “Vällingby?“. Folk pekade åt alla möjliga olika håll men till slut, efter 7-8 timmar kom jag fram.

Nordiska drömhus startade jag 2003. Sen dess har jag gjort det jag tycker bäst om, byggt vackra hus. Jag gillar att hitta speciella platser där utmaningen är att skapa ett hus som stämmer överens med omgivningen. Jag har hittat det bästa byggsystemet för att bygga originella hus som nästan inte kräver något underhåll och som är funktionella för dem som ska bo där. Det blir inte så många förstås, drömhus bygger man inte varje dag.“

 

Vill du komma i kontakt med Henka? Gå till kontaktsidan eller skicka ett mejl här